RTT & Shakespeare 2021

Olemme käynnistäneet Joannen kanssa seitsemännen yhteisen Shakespeare-tuotannon. Hän etsii parhaillaan ohjaajaa. Tuotantoryhmänä tässä vaiheessa Joanne, Kati, Karoliina, Ronja, Samuli ja Kaarina.

Tällä kertaa uutena kysymysmerkkinä komeilee korona-virus. On mahdollista, että vielä keväällä ja kesällä on rajoituksia yleisömäärissä ja matkustamisessa. On mahdollista, että ihmiset karttavat yleisötilaisuuksia. On mahdollista, että jotkut sovitut tapaamiset ohjaajan kanssa peruuntuvat. Silloin työskennellään esimerkiksi Zoomin välityksellä ja tekstiä pitää itsenäisesti omaksua syvemmälle.

Pitää siis ajatella uusiksi, varautua tilanteen edessä muuttumaan ja suostua ilolla kohtalon pelinappulaksi! Seuraavassa hahmotelmaa tuotannon rungoksi. Teemme lyhyemmän esityksen, joka perustuu Matti Rossin suomennokseen Kuningas Lear.

Tutkimme uusia esitysmuotoja.
Esitys ei tapahdu Sarkia-näyttämöllä.
Käsikirjoitus muokataan ohjaajan johdolla.
Joitakin rooleja karsitaan tai yhdistellään.
Työryhmän koko pidetään rajattuna.

Roolitus tehdään hakemusten, koe-esiintymisen ja haastattelun pohjalta. Tarkka aikataulu on vielä auki. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensimmäiset työpajat olisivat pääsiäisenä ja harjoitusjakso ja esitykset heinäkuussa 2021. Toteutuksen malli on tuttu: syksyllä nimetään roolit ja puitevastaavat – pääsiäisenä työpaja(t) – oma työ – lyhyt ja tiivis harjoitusjakso ja esitykset heinäkuussa.

Kaikki vuorosanat pitää olla hyvin hallussa heti heinäkuun -21 alussa.

Tuotannon tehtäviä ovat apulaisohjaaja, puvusto, lavastus, tarpeisto, stage managerointi (muun kuin esittävän toiminnan työnjohtaminen, aikataulut, ohjaajanplarin valmistus ja ylläpito), tilat, markkinointi ja myynti. Osa työstä tehdään yksin, osa tiiminä.