Kategoriat
Tiedotteet

Lear ja RTT

Esitykset Kiikassa, Vammalassa ja Nauvossa.

William Shakespeare sijoitti vuonna 1605 näytelmänsä myyttiseen aikaan. Samalla se kuitenkin heijasti Elisabet I:n jälkeisen ajan vallan karusellia. Koronavuonna 2020 Dan Phillips sovitti näytelmän
RTT-ryhmälle, kahdelletoista näyttelijälle väliajattomaksi esitykseksi nimeltä Lear. Joanne Greenwood suunnitteli visuaalisen ilmeen. Charles Fletcher sävelsi musiikin. Kesällä 2021 RTT tuottaa sen näyttämölle Kiikan Vanhalla paloasemalla.

Lear on tässä sovituksessa oman elämänsä kuningas, joka on väsynyt elämäntyöhönsä. Hän etsii uutta alkua, uutta elämäntapaa. Muutoksen on tarkoitus käynnistyä Learin järjestämästä spektaakkelista. Odottamaton käänne sysää kaiken toisille urille. Perhesuhteet ja -siteet pannaan koetukselle. Kuka on luottamuksen arvoinen, kuka taas piittaamaton petturi?

Henkilöt:
Lear, jolla kolme tytärtä: Goneril, Regan ja Cordelia. Goneril on Albanyn herttuatar, Regan on Cornwallin herttuatar. Kummallakaan ei ole lapsia. Burgundin herttua ja Ranskan kuningas kosiskelevat Cordeliaa.

Learin luottohenkilöitä ovat Kentin jaarli ja Gloucesterin jaarli, jolla on kaksi poikaa, Edgar, jonka äiti on Gloucesterin vaimo ja Edmund, jonka äiti jää pelkälle maininnalle. Edmund on äpäräpoika. Learin lähin
seuralainen on hänen Narrinsa.

Esitys on rakennettu syleilemään Kiikan vanhan paloaseman pelkistettyä rakennusta vaihtelevin kuvakulmin. Musiikki, valot ja näyttelijät vievät katsojan tarinaan, jonka juoniselostuksia voi lukea internetistä. Lear sisältää voimakkaita kohtauksia, kuten kaikki Shakespearen kuningasnäytelmät. RTT vierailee esityksellä Vammalassa ja Nauvossa.

Esiintyjät: Pauli Kylväjä, Kaisa Tuominen, Sanna Niemelä, Sanni Kero, Santeri Mäensivu, Kati Juurikka, Susanna Lehtonen, Jaakko Karjula, Miikka Yli-Hongisto, Pekka Pantsu, Marjo Ventola, Tanja Myllyoja ja
Maire Pentti.

Sovitus ja ohjaus Dan Phillips, visualisointi Joanne Greenwood, musiikki Charles Fletcher. Tuotanto Romulan Taiteellinen Teatteri.

Näytelmä esitetään Sastamalan Kiikassa Vanhalla paloasemalla (Kiikanojantie 11) 17.-28. heinäkuuta, Vammalassa Vanhalla Shellillä (Asemakatu 26) 29. heinäkuuta ja Nauvossa palokunnantalolla
(Norrstrandsvägen 30) 31. heinäkuuta. Esityksessä ei ole väliaikaa.

Osa esityksistä loppuunmyytyjä, paikkoja rajoitetusti

Sastamalan esityksiin liput ovat varattavissa RTT:n lipunmyynnistä osoitteessa www.romulantaiteellinenteatteri.com tai puhelimitse numerosta 045 128 4127. Nauvon esityksen järjestää Multiculti, lippujen tiedustelut sähköpostitse osoitteesta info@multiculti.fi tai puhelimitse numerosta 040 506 0109.

Shakespearea neljännesvuosisata

Aiemmin RTT on toteuttanut brittiyhteistössä Shakespearen näytelmät Myrsky (1996), Kesäyön uni (2001), Romeo + Julia (2006), Miten äkäpussi kesytetään (2011), Macbeth (2013) ja Myrsky (2016). Chris Springin ohjauksia ovat kolme ensimmäistä ja viides, neljännen ohjasi Ian Nicholson sekä jälkimmäisen Myrskyn Eloise Lally. Joanne Greenwood on visualisoinut kaikki RTT:n Shakespeare-tuotannot.

Kutsu lehdistölle

  • Learin harjoitukset ovat 16.7. saakka päivittäin käynnissä Kiikan Vanhalla paloasemalla (Kiikanojantie 11, Sastamala). Toimittajanne on tervetullut tapaamaan tekijöitä ke 14.7. klo 15-15.30 tai to 15.7. iltapäivällä (tarkka kellonaika varmistuu ma-iltana)! Ota yhteyttä tuottaja Kaarina Karjulaan, p. 050 540 7821. Kaarina soittaa takaisin, jos ei pysty tilanteessa vastaamaan. Voit myös lähettää teksti- tai WhatsApp-viestin.
  • Toimittajanne on tervetullut katsomaan Learin! Olemme varanneet myös loppuunmyytyihin esityksiin muutamia paikkoja lehdistölle yms. tarpeisiin. Varaa paikka tuottaja Kaarina Karjulalta, p. 050 540 7821. Kaarina soittaa takaisin, jos ei pysty tilanteessa vastaamaan. Voit myös lähettää teksti- tai WhatsApp-viestin.

Lisätietoja:

Kaarina Karjula
tuottaja
p. 050 540 7821
kaarina@romulantaiteellinenteatteri.com