Kategoriat
Tiedotteet

RTT toteuttaa Shakespeare-tuotannon vuonna 2021

Sastamalassa Romulan Taiteellinen Teatteri on käynnistänyt Shakespeare-tuotannon. Ohjaaja ja visualisti ovat brittejä, esittävä ryhmä paikallisia romuja.

Toteutuksessa tutkitaan uusia esitysmuotoja. Esityspaikka on toistaiseksi avoinna. Tuotantoryhmä selvittää useampaa vaihtoehtoa. Esitys tulee perustumaan Matti Rossin suomennokseen Kuningas Learista.

Tuotanto on seitsemäs yhteinen toteutus visualisti Joanne Greenwoodin kanssa. Brittiläisen ohjaajan nimi varmistuu lähiaikoina.

“Tällä hetkellä näyttää siltä, että ensimmäiset työpajat olisivat pääsiäisenä ja harjoitusjakso ja esitykset ensi vuoden heinäkuussa”, kertoo tuottaja Kaarina Karjula.

Roolitus tehdään hakemusten, koe-esiintymisen ja haastattelun pohjalta. Haku on avoinna 15. elokuuta saakka RTT:n kotisivuilla www.romulantaiteellinen.com.

Lisätietoja:

Kaarina Karjula
tuottaja
p. 050 540 7821
kaarina@romulantaiteellinenteatteri.com

….

RTT & Shakespeare

Aiemmin RTT on esittänyt brittiohjauksessa Shakespearen näytelmät Myrsky (1996), Kesäyön uni (2001), Romeo + Julia (2006), Miten äkäpussi kesytetään (2011), Macbeth (2013) ja Myrsky (2016). Chris Springin ohjauksia ovat kolme ensimmäistä ja viides, neljännen ohjasi Ian Nicholson sekä jälkimmäisen Myrskyn Eloise Lally. Joanne Greenwood on visualisoinut kaikki RTT:n Shakespeare-tuotannot.