Kategoriat
Tiedotteet

Uusi Myrsky Kiikassa

Myrsky palaa uutena sovituksena, nopeatempoisempana kuin RTT:n ensitulkinta näytelmästä kaksikymmentä vuotta sitten. Elämyksellistä esitystä tekee nelisenkymmentä uutta ja vanhaa romua.

Romulan Taiteellinen Teatteri RTT esittää elokuussa William Shakespearen 400-vuotisjuhlan kunniaksi kirjailijan viimeisen näytelmän Myrsky. Sama näytelmä aloitti RTT:n noin viiden vuoden välein toistuvat Shakespeare-tulkinnat 90-luvulla.

Myrsky palaa uutena sovituksena, nopeatempoisempana kuin RTT:n ensitulkinta näytelmästä kaksikymmentä vuotta sitten. Elämyksellistä esitystä tekee nelisenkymmentä uutta ja vanhaa romua.

RTT on tuottanut viisi Shakespeare-esitystä, jotka kaikki on visualisoinut Joanne Greenwood. Ohjaaja Eloise Lally työskentelee ensimmäistä kertaa RTT:n kanssa. Sekä ohjaaja että visualisti ovat brittejä, esittävä ryhmä paikallisia romuja. Esityskieli on suomi, harjoitusten kieli englanti.

Myrsky on sovitettu Sarkia-näyttämön miljööseen eli Kiikan Pappilansaareen Kokemäenjoen partaalle. Noin puoleentoista tuntiin lyhennetty esitys koostuu ajattoman tarinan ohella silmän iloista, elävästä musiikista ja kesäisen luonnon kauneudesta. Kannattaa sonnustautua maastonkestävään asuun!

Ensi-ilta pe 5.8. klo 19. Muut esitykset su 7.8. klo 14 ja 19, ti 9.8. klo 19, pe 12.8. klo 23.59, la 13.8. klo 19, su 14.8. klo 14 ja ti 16.8. klo 19. www.romulantaiteellinenteatteri.com


Kaukaisella saarella asuu mies, hänen tyttärensä ja nuorukainen. Mies ja tyttö saapuivat kauan sitten Milanosta karkotettuina. Nuorukaisen äiti oli aikoinaan karkotettu Algerista yksinään, lapsi kohdussaan. Nuorukainen ei osaa elää tulokkaiden tavalla.

Saari on täynnä outoa voimaa, jota mies oppii ohjailemaan. Tyttö varttuu, hänen olisi aika löytää oma polkunsa maailmaan. Mutta missä on se maailma?

Merellä purjehtii milanolainen alus. Nousee myrsky. Petos, kosto ja nuori rakkaus sinkoavat saaren ylle jännitteisen verkon. William Shakespeare kertoo tarinan, me rakastamme sitä.


VALOKUVAT

KUVIA HARJOITUKSISTA

Kuvat: Arja Koski